Izdelki ‘Jennifer Young‘ za nego kože

Leta 2009 je lokalna bolnišnica v Veliki Britaniji z oddelkom za onkologijo na željo ljudi, ki se pri njih zdravijo, in strokovnega osebja, povabila Jennifer Young h kreiranju izdelkov za kožo, prizadeto od terapije. Vključene so bile sestre za kemoterapijo in strokovnjaki za radioterapijo ter ostalo strokovno osebje, ki sodeluje pri zdravljenju onkoloških pacientov.

V razvoju so sodelovali ljudje- onkološki pacienti, sestre v bolnišnici in ostali strokovnjaki za zdravljenje raka.

Glede sestavin je Jennifer Young prisluhnila uporabnikom, ki so želeli naravne izdelke z organskimi sestavinami, brez konzervansov.

 

Tako so nastali Izdelki ‘Defiant Beauty‘ za nego kože

So 100% naravni, vsebujejo izključno sestavine organskega izvora in učinkovito lajšajo kožne težave in  spremembe.

Zasnovani so za ljudi z rakom, vendar lahko te vsestranske izdelke uporabljajo tudi drugi.

Izdelki so bili zasnovani za uporabo med zdravljenjem.

Ne vsebujejo:

 - konzervansov (parabenov)

 - emulgatorjev

 - mineralnih olj (parafin, vazelin)

 - sodium sulfata

 - ftalatov (vsi izdelki so v stekleni embalaži)

 - sestavin, ki bi vplivale na endokrine žleze (fitoestrogenov)

 - sestavine in izdelki niso testirani na živalih

Intervju z Jennifer Young

 

- Kaj vas napeljalo k temu, da ste razvili linijo izdelkov Beauty Despite Cancer (Lepe kljub raku) za nego kože med zdravljenjem raka?

‘Ko pri ženski odkrijejo raka, ne preneha biti ženska.' Ta stavek pogosto uporabim, ko moram pojasniti zakaj sem začela s www.beautydespitecancer.co.uk in zakaj sem razvila kolekcije izdelkov  Defiant Beauty za nego kože bolnikov z rakom.

Imam znanstveno izobrazbo. Pred nekaj leti, v trenutku, ko sem se odločila, da se prekvalificiram v terapevtko (na področju aromaterapije, kozmetike, prehranske terapije in formuliranja izdelkov), me je skupina bolnic in strokovnjakov iz lokalne bolnišnice prosila, naj razvijem linijo izdelkov za nego kože bolnikov, ki prestajajo sistemsko zdravljenje raka. Takrat nisem vedela, zakaj potrebujejo takšne izdelke in zakaj so za pomoč prosili prav mene. Obiskala sem oddelek za kemoterapijo, da bi izvedela in se naučila več o tem.

Med usposabljanjem so me učili, da se bolnikov ne smem dotikati. Delala sem z ženskami, ki so med zdravljenjem naravnost hrepenele po dotiku. Prav tako so si želele ostati lepe, želele so lepotne tretmaje in pomoč pri negi nohtov.

Sem znanstvenica. Vedno se sprašujem ‘zakaj?’ in iščem dokaze. Če se naučim nekega dejstva, pričakujem znanstveno referenco, ki mi bo pomagala oceniti zanesljivost tega dejstva. Med mojim usposabljanjem so mi dopovedovali, naj se ne dotikam bolnikov z rakom, vendar mi niso dali nikakršnih trdnih dokazov, na podlagi katerih bi lahko sklepala, da je dotik za bolnika škodljiv.

Občutila sem dvojno krivico – kozmetična industrija zanemarja ljudi, obolele za rakom, – bolnikom z rakom naročijo, naj ne uporabljajo določenih sestavin, ki so prisotne v prevladujočih negovalnih in kozmetičnih izdelkih. Odpadejo torej luksuzni in nežno odišavljeni serumi in losjoni v čudovitih embalažah, ki jih nadomestijo goste, lepljive bele kreme, ki jih iz plastičnih stekleničk stisnemo s pomočjo pumpice – to za bolnika z rakom postane nov režim nege kože. Poleg tega, da je na trgu zelo malo izdelkov za nego kože med zdravljenjem raka, bolniki tudi nimajo dostopa do njih. Terapevte učijo, naj se ne dotikajo oseb z ugotovljenim rakavim obolenjem, zavarovalnice pa odklanjajo zavarovanje tistih terapevtov, ki kršijo to pravilo.

Krivic ne prenašam. Zato sem se odločila, da je nastopil čas za spremembo – razvila sem linijo izdelkov za nego kože in pripravila akreditirane tečaje usposabljanja. Poskrbela sem, da zavarovanje za terapevte, ki jih usposabljamo, ni več problematično.

- Kakšni so odzivi žensk z rakom, ki uporabljajo vaše izdelke?

Izdelki The Beauty Despite Cancer so bili posebej zasnovani na zahtevo bolnic in nekdanjih bolnic iz lokalne bolnišnice, ki so me prosile za sodelovanje pri razvoju izdelkov za nego kože, ki bi jih lahko uporabljale bolnice z rakom. Pridružilo se je tudi osebje bolnišnice in rezultat je bila kolekcija Defiant Beauty.

Odziv bolnic, ki živijo z rakom, in tistih, ki so uspešno premagale to bolezen, na našo kolekcijo je bil izjemno pozitiven. Izdelki Beauty Despite Cancer so bili razviti na posebno željo bolnic z rakom; na trgu ni bilo drugih izdelkov, ki bi bili primerni zanje, s kolekcijo Defiant Beauty se torej ženskam, ki prestajajo sistemsko zdravljenje raka, ni treba več bati, da bi izgubile svojo identiteto.

‘Raziskava je pokazala, da je najbolj kritičen tisti trenutek v zdravljenju, ko se pogledaš v ogledalo in ne prepoznaš odseva.’ To spoznanje pogosto omenim, ko govorim na konferencah in razstavah in ko se pogovarjam z bolnicami. Posebej se spomnim dogodka, ko je po govoru k meni pristopila lepa bolnica in dejala: ‘raziskava drži, najnižjo točko dosežemo takrat, ko ne prepoznamo svoje podobe, vendar ne v ogledalu. Nihče se ne gleda več v ogledalo. Gre za trenutek, ko ujamemo odsev svoje podobe v izložbenem oknu in ne vemo, kdo nas gleda’.

Te besede so se za vedno vtisnile v moj spomin. Moje poslanstvo je postalo pomagati tistim, ki živijo z rakom ali so to bolezen premagali, da se prepoznajo - tako telesno kot čustveno. Lepotni tretmaji, specializirani izdelki in znanje o tem, kako pravilno delati z bolniki z rakom, ljudem omogoča, da prepoznajo sami sebe.

Enako pomembna je potreba po ohranjanju normalnosti. Vsaka ženska, ki je uporabljala lepotne tretmaje pred diagnozo, si jih bo želela tudi po njej – ženska ne preneha biti ženska, ko pri njej ugotovijo raka. Vendar pa ji je možnost ohranjanja lepote odvzeta v trenutku, ko jo najbolj potrebuje. Mnogi zdravstveni delavci svetujejo bolnicam, naj bodo pri uporabi kozmetičnih izdelkov zelo previdne, terapevte pa učijo, naj se bolnikov po postavljeni diagnozi ne dotikajo več let (če nimajo ustrezne strokovne izobrazbe) – ne glede na koristi specializiranih izdelkov za nego za vse, ki so oboleli za rakom – iskanje prave rešitve pa je lahko še dodaten izziv.

V sklopu spletnega mesta Beauty Despite Cancer imamo razdelek za blog, kamor pišemo bloge in pričevanja tistih, ki so že uporabili naše izdelke. Jasno je, kako pozitiven učinek ima linija izdelkov za nego kože na uporabnice med zdravljenjem raka, ne le na njihovo kožo, temveč tudi čustveno zdravje.

- S kakšnimi omejitvami in pomisleki glede ohranjanja lepote in nege kože, ki je med zdravljenjem drugačna od običajne, se srečujejo ženske z rakom?

Ni bolezen (rak) tista, ki povzroča neželene stranske učinke; onkološka zdravila so tista, na katera se telo odziva negativno. Bolniki lahko izgubijo lase, njihova koža lahko postane tako občutljiva, razdražena in srbeča, da morda ne prenašajo več običajnih izdelkov za nego in kozmetiko, ki so jih uporabljali pred tem. Nohti postanejo krhki in lomljivi, nabrazdani, lahko celo odpadejo, ustnice razpokajo, v ustih se pojavijo razjede, dlani rok in podplati stopal otečejo, na njih se pojavijo mehurji, razredčijo se ali izpadajo trepalnice in obrvi.

Bolnikom z rakom svetujejo, naj naj se izogibajo določenim sestavinam, ki so predvsem v prevladujočih lepotnih in kozmetičnih izdelkih. Tako mi na primer zdravstveni strokovnjaki, ki so mi pomagali razviti linijo izdelkov Defiant Beauty, niso dovolili vključiti rastlinskih estrogenov, saj naj bi le-ti »hranili« določene vrste rakov. To je pomenilo, da izdelki za nego kože niso smeli vsebovati rastlinskih estrogenov kot so aloe vera, avokado in soja. Poleg tega izdelki niso smeli biti odišavljeni. Tako morajo torej bolnice poleg tega, da se spopadajo z diagnozo in zdravljenjem raka, poiskati izdelke za nego kože, ki lahko ublažijo boleče stranske učinke zdravljenja raka in poskusiti nadomesti svoje običajne izdelke za nego in kozmetiko z novimi, in s tem omogočijo, da se še naprej počutijo lepe. Ko smo povprašali bolnice, kaj želijo od kolekcije izdelkov Jennifer Young, so odvrnile, da so to naravne sestavine organskega izvora, ki bi jim pomagale ohranjati lepo, zdravo kožo in nohte.

- Lahko postrežete ženskam z rakom, ki se bojijo, da bodo med zdravljenjem izgubile svojo lepoto ali identiteto, z nekaj splošnimi nasveti za nego kože?

Bolnica z rakom si ne želi videti kot bolnica z rakom; želi si ohraniti svoj videz. Večina se jih zgrozi ob misli, da s svojim videzom javno razgaljajo svoje zdravstveno stanje (ki naj bi bilo zasebno). Ženske z rakom se ne želijo smiliti drugim; ostati želijo anonimne. Nočejo, da rak postane njihova identiteta.

To redno slišim od bolnic z rakom, misleč, da so edine, ali pa nočejo vprašati glede vzdrževanja svoje zunanje podobe, ker da imajo raka, ker da je skrb za zunanji videz med boleznijo plitva in nepotrebna, skrbi pa jih vseeno. Plitva in nepotrebna ta skrb gotovo ni. Ženskam z rakom, ki jih skrbi, da bodo med zdravljenjem izgubile svojo lepoto ali identiteto, bi povedala: ne bojte se prevzeti nadzora nad svojim telesom, lepoto in identiteto. Pravico imate, da želite ohraniti normalnost in da vas diagnoza rak ne zaznamuje. To je tudi razlog, zakaj je bilo ustanovljeno spletno mesto Beauty Despite Cancer – da lahko ženske, obolele za rakom, ki jih kozmetična industrija zavrača, še vedno dostopajo do privlačnih, visokokakovostnih izdelkov za nego kože in ohranjanje lepote.

Vsi izdelki kolekcij Jennifer Young za nego kože in kozmetični izdelki vsebujejo izključno naravne sestavine z blagodejnim učinkom, posebej namenjene najbolj dovzetnih predelom in za blaženje stranskih učinkov, povezanih z zdravljenjem raka. V naših izdelkih ne uporabljamo sestavin, ki naj bi se jim bolniki z rakom izogibali, niti sestavin, ki bi lahko poslabšale stanje kože in telesa.

Za bolnice z rakom načrtujemo tudi naravno linijo izdelkov za ličenje, ki jih bodo lahko uporabljale za zagotavljanje normalnega življenja, kakršno je bilo pred ugotovljeno boleznijo.

©Jennifer Young 2018. Vse pravice pridržane. (http://www.satyalife.co.uk/an-interview-with-jennifer-young-her-inspiration )

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih