Pravilnik o zasebnosti

Informacije o obdelavi osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje Medisanus d.o.o., Vagajeva ulica 4, 1000 Ljubljana. Upravljavec osebnih podatkov je lastnik spletne trgovine  www.trgovina-medisanus.si

Podjetje Medisanus d.o.o., se zavezuje k ščitenju zasebnosti uporabnikov spletne trgovine www.trgovina-medisanus.si, ter k skrbi za optimalno tehnološko podporo tej varnosti (ZVOP-2 in GDPR).

Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim SSL protokolom.

Ta pravilnik o zasebnosti velja ne glede na to, ali za dostop do naših storitev uporabljate računalnik, mobilni telefon ali tablični računalnik.

Kako in zakaj pridobivamo osebne podatke?

Kadar opravite nakup v spletni trgovini:

Če nakup opravite brez prijave v svoj uporabniški račun, obdelujemo le tiste podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo vašega naročila (sklenjene pogodbe o nakupu): ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku in plačilu ter telefonska številka in e-naslov,(pravne osebe pa še naziv in naslov podjetja, ter davčna številka podjetja), da vas lahko obveščamo o prejemu in obdelavi naročila. Brez teh podatkov, naročila ne moremo izvesti. Teh podatkov, razen za primer vaše morebitne reklamacije, ne obdelujemo za noben drug namen, smo jih pa na podlagi davčnih predpisov dolžni hraniti še 10 let po izdaji računa za naročen izdelek.

Če nakup opravite kot registriran uporabnik spletne lekarne www.trgovina-medisanus.si, podatke o vaših naročilih hranimo tudi v vašem uporabniškem profilu in jih do vašega preklica uporabljamo za spodaj navedene namene na spodaj navedenih pravnih temeljih:

Podatki registriranih uporabnikov:

Z registracijo na spletni strani www.trgovina-medisanus.si z nami sklenete pogodbo o zagotavljanju storitev registriranim uporabnikom. S tem pridobite pravico do uporabe svojega uporabniškega profila, kjer se shranjujejo naslednji podatki:

podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo vašega naročila (sklenjene pogodbe o nakupu): ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku in plačilu ter telefonska številka in e-naslov, pravne osebe pa še naziv in naslov podjetja, ter davčna številka podjetja da vas lahko obveščamo o prejemu in obdelavi naročila.

 

Podatki o vaših nakupih, ki jih opravite kot registriran uporabnik;

Podatke iz vašega profila uporabljamo:

  • za avtomatsko izpolnjevanje podatkov o naročniku (ni vam treba vsakič znova izpolnjevati podatkov o naslovu za dostavo, kadarkoli lahko dodate nov naslov, spremenite ali izbrišete starega);
  • za to, da vam lahko prikazujemo zgodovino vaših nakupov, kar vam olajša naročanje izdelkov, ki jih večkrat naročate;
  • da vam lahko pripravimo prav posebne ponudbe, ugodnosti in akcije, ki jih po e-pošti ali na domač naslov ponudimo samo registriranim uporabnikom s podobnimi nakupnimi navadami (če nam to ob registraciji ali kasneje posebej dovolite; dovoljenje lahko kadarkoli v uporabniškem profilu tudi enostavno prekličete);

da lahko izvajamo interne raziskave in analize, ki nam omogočajo, da zagotovimo čim kvalitetnejšo in čim ugodnejšo ponudbo v spletni trgovini www.trgovina-medisanus.si za vse kupce.

Ob obisku spletne strani:

Na spletni strani www.trgovina-medisanus.si uporabljamo spletne piškotke. Nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani in njenih osnovnih funkcionalnosti, vam na računalnik naložimo takoj, ko na stran vstopite. Nekatere druge piškotke, vam naložimo le, če se s tem izrecno strinjate tako, da kliknete na potrditveno okence. Posredovanje podatkov tretjim osebam

Podjetje Medisanus d.o.o., brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bo razkrila njegovih osebnih podatkov tretji osebi, razen:

  • v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih ima podjetje Medisanus d.o.o.,  (npr. Finančni upravi in drugim državnim organom na njihovo obrazloženo pisno zahtevo v zvezi s konkretnimi postopki),
  • zunanjim izvajalcem storitev, s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi podatkov (npr. računovodskemu servisu, z dostavnimi službami (kot npr GLS, DHL, DPD, Pošta Slovenije), upravljalcu programa za vodenje podjetja(Meta kocka), upravljalcu spletne trgovine(elShop)), - ti podatke obdelujejo izključno v imenu podjetja Medisanus d.o.o.

Veljavnost teh informacij

Vsa pojasnila o obdelavi vaših osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo v okviru spletne lekarne www.trgovina-medisanus.si in ne veljajo za strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko povezav, ki jih je moč najti na www.trgovina-medisanus.si. Strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko teh povezav, imajo svoja določila o obdelavi osebnih podatkov, ki so lahko drugačna. Priporočamo vam, da se pred uporabo posamezne spletne strani/aplikacije seznanite z inforamcijami o obdelavi osebnih podatkov na teh straneh/aplikacijah.

Hranjenje podatkov

 Vaših osebnih podatkov ne bomo hranili dalj časa, kot je potrebno za namen, za katerega so bili zbrani. To pomeni, da bomo podatke uničili ali izbrisali iz naših sistemov, ko niso več potrebni.

 Vzpostavljene imamo ustrezne ukrepe za zagotavljanje, da podatke, ki jih obdelamo o vas, hranimo skladno s temi načeli:

- Vsaj toliko dolgo, kot podatke uporabljamo, da bi vam zagotovili storitev;

- Kot to zahtevajo zakonodaja, pogodba ali naše zakonske obveznosti; ali

- Samo tako dolgo, kot je potrebno za namene, za katere so bili zbrani, in obdelavo ali  dlje časa, če to zahteva morebitna pogodba ali veljavna zakonodaja oziroma za  statistične namene ob upoštevanju ustreznih varnostnih ukrepov.

Vaše pravice glede obdelave osebnih podatkov
Uporabniki z vpisom svojih podatkov v obrazce na spletni strani trgovina-medisanus.com  potrjujejo seznanjenost s pravicami glede njihovih osebnih podatkov. Pravice uporabnikov v povezavi z osebnimi podatki vključujejo pravico do dostopa, vpogleda, izbrisa, popravka, omejitve in prenosa osebnih podatkov. Zahteve za omenjene pravice uporabniki posredujejo na narocila@medisanus.com. Zahtevek v povezavi s pravicami uporabnikov glede osebnih podatkov bo obdelan najkasneje v roku 15-dni od prejema popolne vloge. O končanem postopku vas bomo obvestili.

Vsak uporabnik ima glede obdelave osebnih podatkov prav tako možnost, da pri informacijskem pooblaščencu vloži tožbo, v kolikor meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo in določila na področju varstva osebnih podatkov.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih