Eterična olja

100% naravna eterična olja - BIO in ECO certifikat.

Eterična olja so odličen pripomoček za izboljšanje našega počutja.

Lahko jih uporabljate na različne načine, s katerimi izkoristite njihove raznovrstne lastnosti skladno s svojimi potrebami. Lahko jih uporabljate posamično, lahko pa z njimi pripravite tudi mešanice s kompatibilnimi lastnostmi, ki bodo še povečale njihov obseg delovanja in učinkovitost (sinergija eteričnih olj).

Vsi načini uporabe so – pod pogojem, da jih izvajate pravilno – varni. Eterična olja imajo lastnosti in kontraindikacije, ki jih je treba vedno vzeti v obzir, upoštevati pa je treba tudi odmerjanje in navedene sestavine.

Aromatični učinek:

Vonj je čut, ki lahko v nas sproži telesne, mentalne in čustvene odzive.

 

Receptorji, ki se nahajajo v nosu, so z vohalnim živcem neposredno povezani z limbičnim sistemom; ta sistem je odgovoren za spomin in čustvovanje, zato nam nekatere vonjave v misli prikličejo določene kraje ali določene osebe, nekateri

vonji nas sprostijo, drugi pa v nas sprožijo napetost.

Nekateri primeri uporabe eteričnih olj so npr. uporaba eteričnih olj z ultrazvočnim razpršilnikom ali uporaba eteričnih olj za inhalacije.

 

Topična uporaba (nanos na določen predel kože)

To je še eden izmed zelo učinkovitih načinov za uporabo eteričnih olj, saj se ta hitro absorbirajo in se zadržijo na mestu nanosa, kar pomeni, da delujejo lokalno. Dovolj bo, če v nevtralno kremo dodate nekaj kapljic eteričnega olja, in že boste lahko izkusili njegovo blagodejno delovanje. Eteričnih olj na kožo nikoli ne smete nanašati v čisti obliki. Pred nanosom ga je treba vedno razredčiti.

 

PRIDELAVA

Eterična olja Gisa so olja z zagotovljeno kakovostjo, v katerih se prefinjenost vonjav združi s spoštovanjem okolja. Zahvaljujoč dokazljivim izkušnjam ter pozornim in stalnim raziskavam, lahko pridelujemo eterična olja najvišje kakovosti, ki jih destiliramo iz rastlin, ki rastejo v divjini, oziroma jih pridobivamo od gojiteljev, ki jih gojijo na biološki način ter skladno s trajnostnim razvojem.

 

Mreža pridelovalcev, s katerimi sodelujemo, nam omogoča, da lahko pri pridobivanju surovin za naše izdelke zagotavljamo stalno raven odličnosti, ki zadovoljuje predpisane standarde kakovosti. Poleg tega lahko na podlagi izkušenj, znanja in  zmožnosti naših proizvajalcev sproti izpolnjujemo povpraševanja naših številnih porabnikov in tako svojo dejavnost bogatimo z vedno novimi inovacijami.

 

Filozofija našega podjetja je nuditi strankam brezhibne izdelke, zato si prizadevamo za nadzor celotnega »proizvodnega« postopka – od nabiranja in gojenja rastlin do končnega izdelka.

 

Izbira GisaWellness eteričnih olj, pridobljenih s certificirano biološko pridelavo, je velika. Na voljo so že pripravljene mešanice eteričnih olj, kjer eterična olja delujejo v sinergiji ali  posamezna eterična olja

 

PRIZNANJE ZA BIO PRIDELAVO

Odločitev, da bomo trgu ponudili izključno 100-odstotno čiste in naravne

proizvode, pridobljene po načelih biološke pridelave, je zavestna odločitev

podjetja Gisa, ki je bila sprejeta s ciljem, da ima potrošnik vedno na voljo zdrav, naraven in visokokakovosten proizvod. Vsako eterično olje oziroma sinergija 100 % čistih in naravnih eteričnih olj je opremljena s certifikatom ustanov, ki uživajo ugled na nacionalni in mednarodni stopnji. Med njimi lahko na primer navedemo organizaciji Ecogruppo in Ecocert, ki sta naša garancija za kakovost, varnost in pristnost, ki jo podjetje Gisa nudi svojim strankam in vsem, ki se z našimi izdelki šele spoznavajo.

 

PREVERJANJE ČISTOSTI GISA

Najpomenljivejša odgovora in znaka kakovosti vsakega izdelka sta njegova čistost in sestava. Klice, težke kovine in najrazličnejši mikrobi, ki jih lahko najdemo v eteričnem olju, močno znižujejo njegovo kakovost, poleg tega pa lahko pri osebah povzročijo škodljive učinke in neželene odzive. Naše podjetje s pomočjo

CPLT-testiranja kakovosti, ki zajema 3 preizkuse izdelka, zagotavlja popolno čistost svojih izdelkov.

Način gojenja rastlin, pobiranja pridelka in njegova destilacija so trije ključni koraki pri zagotavljanju čistosti nekega eteričnega olja.

CPLT-test kakovosti, ki ga opravlja podjetje Gisa, se začne takoj po destilaciji: vsako eterično olje je mikroskopsko pregledano, s čimer se ovrednoti njegova kemijska sestava; drugi del testiranja se izvaja v proizvodnem laboratoriju, njegov cilj pa je zagotoviti, da je pridobljeno destilirano eterično olje res tisto, ki je bilo napoteno v destilacijo. Tretji pregled izdelka se izvede pred njegovim plasiranjem na trg, in sicer ob ustekleničenju olja, pri čemer testiramo in pregledamo vsako stekleničko posebej, da zagotovimo nekontaminiranost njene vsebine.

 

CPLT-certifikat kakovosti Gisa torej zajema naslednja testiranja:

ORGANOLEPTIČNO TESTIRANJE;

MIKROBIOLOŠKO TESTIRANJE;

PLINSKO-KROMATOGRAFIČNO ANALIZO.

 

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih